Persoonlijk

De contextuele benadering heeft een grote en belangrijke impact op mijn leven gehad en heeft dat nog. In een periode in mijn leven waarin ik het moeilijk had en hulp zocht, kwam ik toevallig bij een contextueel therapeut terecht. In de gesprekken die we hadden, voelde het alsof ik woorden aangereikt kreeg voor gevoelens en situaties die tot die tijd onbenoembaar waren. Het voelde alsof het klopte. Toen ik me weer in balans voelde, ben ik me gaan verdiepen in de contextuele therapie en de opleiding gaan volgen.
Inmiddels is het contextuele denken zo in mijn systeem verweven dat het voorbij werk reikt. Ik zie en voel op veel plekken de verbanden en zie de invloed van de geschiedenis en houd daar altijd rekening mee. Dat is ook de grondhouding van een contextueel therapeut: rekening houden met alle aanwezige en niet (meer) aanwezige belangrijke personen in iemands leven.

 

Over Mirjam

Mirjam Diatlowicki (1951) volgde de opleiding Contextuele Therapie en voltooide eveneens de Voortgezette Opleiding Jeugd-, Gezins-- en Pleegzorg aan de Hogeschool van Amsterdam.

Voordat Mirjam zich in 1995 vestigde als contextueel therapeut, heeft ze gewerkt als mentale coach van duursporters, waaraan haar eigen ervaring als marathonloopster ten grondslag lag.

Als groepsleidster heeft Mirjam de wereld bereisd. Haar ervaringen met andere culturen hebben haar gemaakt tot een kosmopolitisch persoon met een breed blikveld en een onconventionele aanpak.

Mirjam volgde de volgende opleidingen:
Geweldloos Verzet, Nieuwe autoriteit
Geweldloze communicatie
Supervisoren opleiding
Contextuele therapie
V.O. Jeugd-, Gezins- en Pleegzorg aan de Hogeschool van Amsterdam
Organisatie Supervisie
Mentale begeleiding voor trainers/coaches
Omgaan met conflicten
Socratisch gesprek
Silva Mind methode
Esoterische wijsbegeerte
Inleiding in de psychoanalyse
V.O. Gezinstherapie bij Feelings en Context te Antwerpen